Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ su na Trgu ispred Kulturnog centra organizovali humanitarnu akciju „Fotka kao dar, to je prava stvar“.  Prikupljena sredstva biće upućena za lečenje malog Damjana Petrova iz Kikinde. 

Kikinđanin Damjan Petrov rođen je 2021. godine. Zbog teškog porođaja i obmotanog pupčanika oko vrata, ostao je bez kiseonika. Damjan se leči na klinici za dečiju neurologiju zbog epilepsije kao i u specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i neurološki razvoj, a sredstva su mu potrebna za fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, MRI dijagnostiku, kao i za specijalističke preglede. Akciji za prikupljanje pomoći za našeg malog sugrađanina pridružili su se i humani korisnici „Naše kuće“:

Pojedini korisnici Centra su u proteklom periodu učestvovali su u fotografskim radionicama. Odlučili smo da to stečeno znanje pokažemo sugrađanima i da na taj način sakupimo sredstva. U sklopu akcije „Fotka kao dar, to je prava stvar“, fotografišemo sugrađane, u zamenu za simboličnu sumu, u visini sms poruke Fondacije „Budi human“. Sugrađani mogu i sutra da dođu u Centar od 10 do 14 sati, gde ćemo u našem foto studiju ponovo imati akciju fotografisanja, povodom Dana zaljubljenih – rekla je Nikoleta Pavlov, v.d. direktora Centra za pružanje usluga socijalne zaštite.

Malom Damjanu Petrovu možete pomoći i slanjem sms poruke sadržine 1316 na broj 3030, cena je 200 dinara.