Korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Kikinde, u gradu poznatom kao “Naša kuća” prethodnih meseci intenzivno rade na proizvodnji cveća i začinskog bilja u plasteniku koji se nalazi u okviru ustanove.
Kada su pre nekoliko nedelja počeli da prodaju svoje proizvode bili su iznenađeni odličnim odzivom na koji su naišli kod građana Kikinde.

Kako bi svoj grad učinili lepšim i prikazali svoje proizvode ponudili su lokalnim ugostiteljima da posade cveće i začinsko bilje iz njihove proizvodnje u baštama kafića i restorana.
Prvi ovakav objekat koji je prihvatio ovaj nesvakidašnji poklon jeste restoran Bar Banat koji je deo žardinjera u bašti objekta ustupio za začinsko bilje iz Centra. Korisnici Centra imali su tako priliku da zasade začinsko bilje i na taj način ulepšaju prostor Bar Banata, ali i ukažu na važnost socijalnog preduzetništva kojim se bave.

Nikola Cvijan, vlasnik Bar Banata istakao je da njegov ugostiteljski objekat već duže vreme sarađuje sa Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite i da je ovo samo nastavak dobre saradnje:

– “Cilj nam je da naš Bar Banat bude mesto okupljanja svih građana Kikinde, da bude oaza dobre energije. Korisnici Centra su naši stari drugari i drago mi je da ponovo možemo da sarađujemo. Verujem da će se naša saradnja i dalje razvijati.” rekao je Cvijan.

Iz “Naše kuće” poručuju da je ovo nastavak projekta “Ovde gajimo ljubav” i da će u narednom periodu ulepšati i drugde delove grada cvećem iz svog plastenika.

(Preuzeto sa sajta vojvodinauzivo.rs)