4

Crveni krst Kikinda kao domaćin i Crveni krst Vojvodine kao organizator, priredili su na gradskom trgu Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći za ekipe podmlatka i omladine, dok su korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Kikinde otvorili takmičenje.

2

Prvog dana održane su kvalifikacije, u kojima je nastupilo 39 ekipa iz 12 vojvođanskih organizacija, a pored nadmetanja iz pružanja prve pomoći, održano je i takmičenje iz realističkog prikaza stanja, oboljenja i povreda. Drugog dana takmičenja nastupilo je 12 ekipa.

3

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga Miroslav Dučić, sekretar Sekretarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe Bogdan Tasovac i Nebojša Jovanov, član Gradskog veća.

1

Korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Kikinde prikazali su, tokom realizacije aktuelnog događaja, osnove pružanja prve pomoći. Sticanje ovih važnih teorijskih znanja, kao i praktičnih veština omogućila im je obuka iz pružanja prve pomoći, kao rezultat saradnje Centra i Crvenog krsta Kikinde. Obuka je, u periodu od februara do juna 2023. godine, realizovana u prostorijama obe ustanove, a nosioci ove divne i plemenite saradnje bili su Dragan Tomin, diplomirani specijalista korektivne gimnastike zaposlen u Centru i Bela Šamu, stručni saradnik za programske aktivnosti Crvenog krsta Kikinde.

1

Adrijana, Ceca, Zoki, Damire, Milane i Bobo, ponosni smo na vas!

Fotografije preuzete sa fb stranice Crvenog krsta Kikinde.